Conferentie 'De leesbevorderaar centraal' op 24 oktober 2024

Op donderdag 24 oktober 2024 organiseert Iedereen Leest voor de tweede keer een Iedereen Leest-conferentie. Het thema van deze editie is ‘De leesbevorderaar centraal’.

Hoe kan je professioneel werken aan leesbevordering als individu, als organisatie en in het netwerk van een bredere community? Hoe maak je samen lezers en hoe maak je een verschil? Hoe bouw je een sterk lokaal en bovenlokaal leesbevorderingsnetwerk uit? Hoe kan je je kennis en expertise als leesbevorderaar optimaal inzetten en doorgeven? Welke ondersteuning hebben leesbevorderaars en vrijwilligers hierbij nodig? Op deze en vele andere vragen tracht de conferentie antwoorden te bieden met verschillende plenaire lezingen en focussessies.

Voor wie

De conferentie richt zich in het bijzonder tot leesbevorderaars, bibliothecarissen, leerkrachten, auteurs, uitgevers, cultuur-, welzijns- en vrijetijdscoördinatoren, onderwijsexperts en beleidsverantwoordelijken opvoedingsondersteuning, welzijnszorg e.a. Iedereen die als professional in eender welk veld en eender welke rol met leesbevordering bezig is of wil zijn in de toekomst, is welkom.

Er kwamen al heel wat inschrijvingen binnen, waardoor enkele focussessies volzet zijn. Iedereen Leest voorziet sowieso een uitgebreid verslag van elke sessie. De Iedereen Leest Academie zal na 24 oktober ook heel wat verdiepende informatie bieden over de thema's die aan bod komen tijdens de conferentie.

Programma

Vanaf 9uOnthaal
9u30Plenair voormiddag
11u15

Focussessie 1:

  • 1A. In interactie gaan rond lezen, hoe dan? - VOLZET
  • 1B. Hoe piloottrajecten je werking en partnerschappen kunnen versterken - VOLZET
  • 1C. Samen leesbeleid maken
12u45

Lunch & boekenverkoop

De lunch is vegetarisch met een vegan aanbod.
Deelnemers kunnen verschillende boeken aankopen van sprekers op de conferentie. Er is geen infomarkt.

14u

Focussessie 2:

  • 2A. De leesbevorderaar als expert en motivator
  • 2B. De vrijwilliger centraal
  • 2C. De auteur als leesbevorderaar en rolmodel
15u45Plenair namiddag
17uEinde en receptie

Per inschrijving selecteer je een focussessie in de voormiddag en in de namiddag. Op de website van Iedereen Leest vind je meer toelichting bij de focussessies en het plenair programma. Tijdens je inschrijving krijg je per focussessie ook extra informatie.
 

Duik in het programma op de website van Iedereen Leest

 

Praktisch

Wanneer: donderdag 24 oktober 2024, 9u-17u met aansluitend receptie

Waar: De Vooruit - Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent (de ingang voor de conferentie bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, ingang Concertzaal [Lammerstraat])

Prijs: €115 (inclusief lunch en receptie). Voor elke 2 betalende inschrijvingen van dezelfde organisatie kan er een derde persoon gratis deelnemen. Dit kan een collega van of vrijwilliger bij diezelfde organisatie zijn. Opgelet: deze korting geldt enkel indien je meerdere collega's tegelijk inschrijft (in hetzelfde inschrijfproces).
Annuleren is kosteloos tot 14 oktober. Annuleer je jouw inschrijving na 14 oktober, dan wordt je inschrijving niet terugbetaald. Een collega kan jouw plaats ook innemen.

Inschrijven: klik rechtsboven in dit scherm op 'inschrijven' en log je in of registreer je op 'Mijn Iedereen Leest'. Je kan meerdere collega's tegelijk inschrijven.

Type
Conferentie
Vorm
Offline
Datum
-
Locatie
De Vooruit, Gent
Prijs
€115
Prijsbeschrijving
Per persoon €115. Voor elke 2 betalende inschrijvingen van dezelfde organisatie kan een derde persoon gratis deelnemen. Dit kan een collega van of vrijwilliger bij diezelfde organisatie zijn.
Opgelet: deze korting geldt enkel als je meerdere collega's tegelijk inschrijft (tijdens hetzelfde inschrijfproces).